I made my map with Armabell. How do i fregging play it!!

Designed a level that creates new, exciting, and challenging Armagetron game play? Or maybe just something funky. Put it right here.
User avatar
Dehato
Average Program
Posts: 58
Joined: Tue Jul 21, 2009 9:00 pm
Location: Im On Armabell making anotha map :D

I made my map with Armabell. How do i fregging play it!!

Post by Dehato »

been like 3(EDIT)6 months since ive made my racing map and i still got the slightest clue with what to do with this stuff. i used the map tools and "supposedly" turned it into a aamap which i dont think this is.
This is what came up when i turned it into an aamap.
<!DOCTYPE Resource SYSTEM "AATeam/map-0.2.8.0.dtd">
<Resource type="aamap" name="" version="" author="" category="">
<Map version="2">
<World>
<Field>
</Field>
</World>
</Map>
</Resource>
Can someone please what to do next? Oh and also can someone explain to me how to take off the cycles trail? :oops: im nooby at this stuff
Attachments
Racetrack-0.0.2.aamap.xml
this is the file that i have but idk what i did i just named it racetrack and put the numbers and xml =.=
(10.65 KiB) Downloaded 134 times
Last edited by Dehato on Sat Sep 26, 2009 4:44 am, edited 1 time in total.
ImageImage
I dont like having a wall in my face
Grid Name: SayChez
TronLight Cycle FTW!!!

User avatar
DDMJ
Reverse Outside Corner Grinder
Posts: 1882
Joined: Thu Jun 08, 2006 12:15 am
Location: LA, CA, USA, NA
Contact:

Re: I made my map with Armabell. How do i fregging play it!!

Post by DDMJ »

Dehato wrote:<Resource type="aamap" name="" version="" author="" category="">
You need to fill the above line in and place your map in ../resource/author/category/name-version.aamap.xml

It looks like you've set version = 0.0.2 and name = Racetrack (when you named the file), just fill in those spaces in the <Resource> tag. You also need to fill in the author (Dehato) and the category (racing?).

Then, to play the map, set map_file author/category/name-version.aamap.xml (which in your case will probably be map_file Dehato/racing/Racetrack-0.0.2.aamap.xml

User avatar
Dehato
Average Program
Posts: 58
Joined: Tue Jul 21, 2009 9:00 pm
Location: Im On Armabell making anotha map :D

Re: I made my map with Armabell. How do i fregging play it!!

Post by Dehato »

Wow...... Cant believe i never thought about that... Ill try

EDIT: Ok i did that but did i do it right?
<!DOCTYPE Resource SYSTEM "AATeam/map-0.2.8.0.dtd">
<Resource type=Dehato"aamap" name=Racetrack"" version=0.0.2"" author=Dehato"" category=Racing"">
<Map version="2">
<World>
<Field>
</Field>
</World>
</Map>
</Resource>
ImageImage
I dont like having a wall in my face
Grid Name: SayChez
TronLight Cycle FTW!!!

User avatar
Jonathan
A Brave Victim
Posts: 3392
Joined: Thu Feb 03, 2005 12:50 am
Location: Not really lurking anymore

Re: I made my map with Armabell. How do i fregging play it!!

Post by Jonathan »

The Resource bit should look more like this:
<Resource type="aamap" name="Racetrack" version="0.0.2" author="Dehato" category="Racing">

Also, just to be sure, it's all case-sensitive. So don't put it in a folder called "racing" if you put "Racing" as category, or vice versa. If it works it's because your file system is case-insensitive, but that doesn't mean it'll work if you send it to somebody with a case-sensitive file system.
ˌɑrməˈɡɛˌtrɑn

User avatar
Dehato
Average Program
Posts: 58
Joined: Tue Jul 21, 2009 9:00 pm
Location: Im On Armabell making anotha map :D

Re: I made my map with Armabell. How do i fregging play it!!

Post by Dehato »

Ok. I just put it in a txt. cuz idk how to make it an XML, and i named it Racetrack Docs.
Now what do i have to do to play it? Like how do i get the map file..
Oh and just to be sure.... What the heck do i do with this stuff.
<Map version="2">
<World>
<Field>
</Field>
</World>
</Map>
</Resource>
ImageImage
I dont like having a wall in my face
Grid Name: SayChez
TronLight Cycle FTW!!!

User avatar
sinewav
Graphic Artist
Posts: 6300
Joined: Wed Jan 23, 2008 3:37 am
Contact:

Re: I made my map with Armabell. How do i fregging play it!!

Post by sinewav »

I'm surprised no one was posted this link yet:
http://wiki.armagetronad.net/index.php?title=Map_Making

All your questions will be answered by throughly reading the above wiki page and related links.

User avatar
Dehato
Average Program
Posts: 58
Joined: Tue Jul 21, 2009 9:00 pm
Location: Im On Armabell making anotha map :D

Re: I made my map with Armabell. How do i fregging play it!!

Post by Dehato »

Dude all those links were broken and im trying to find out how preview my map. Summer almost ended inmy country and im still lost with this rofl :pacman: :sdot: :sdot: :sdot: :bdot: :ghost: :bdot: lol
ImageImage
I dont like having a wall in my face
Grid Name: SayChez
TronLight Cycle FTW!!!

User avatar
Z-Man
God & Project Admin
Posts: 11369
Joined: Sun Jan 23, 2005 6:01 pm
Location: Cologne
Contact:

Re: I made my map with Armabell. How do i fregging play it!!

Post by Z-Man »

Which links are broken? We can't do anything about unspecific problems.

Tobe
Round Winner
Posts: 215
Joined: Wed Jan 14, 2009 12:31 am
Location: Miami, FL

Re: I made my map with Armabell. How do i fregging play it!!

Post by Tobe »

Dehato wrote:Dude all those links were broken and im trying to find out how preview my map.
Theres's a site to help you preview your maps here.
http://eddie.plantpeanuts.co.uk/maptools/index.php

I'm not sure if it reads death zones though.

You could also always run it from a Local game though.
<-- Proud co-leader of Rogue Tronners

User avatar
Dehato
Average Program
Posts: 58
Joined: Tue Jul 21, 2009 9:00 pm
Location: Im On Armabell making anotha map :D

Re: I made my map with Armabell. How do i fregging play it!!

Post by Dehato »

Ugh guys dont think im stupid but i still have no clue what to upload there lol i tried and once again failed..

ArgumentError: insufficient/odd number of points specified: 2
/usr/lib/ruby/1.8/rvg/embellishable.rb:135:in `polypoints'
/usr/lib/ruby/1.8/rvg/embellishable.rb:166:in `initialize'
/usr/lib/ruby/1.8/rvg/embellishable.rb:324:in `new'
/usr/lib/ruby/1.8/rvg/embellishable.rb:324:in `polyline'
/home/ed/tron/map-preview/trunk/lib/map_preview/renderer.rb:85:in `_render_walls'
/home/ed/tron/map-preview/trunk/lib/map_preview/renderer.rb:85:in `each'
/home/ed/tron/map-preview/trunk/lib/map_preview/renderer.rb:85:in `_render_walls'
/home/ed/tron/map-preview/trunk/lib/map_preview/renderer.rb:128:in `_group'
/home/ed/tron/map-preview/trunk/lib/map_preview/renderer.rb:83:in `_render_walls'
/home/ed/tron/map-preview/trunk/lib/map_preview/renderer.rb:59:in `render'
/var/www/maptools/map-preview.rhtml:33
(eval):0
/usr/lib/ruby/1.8/apache/eruby-run.rb:116:in `eval_string_wrap'
/usr/lib/ruby/1.8/apache/eruby-run.rb:116:in `run'
/usr/lib/ruby/1.8/apache/eruby-run.rb:72:in `handler'

omg...
ImageImage
I dont like having a wall in my face
Grid Name: SayChez
TronLight Cycle FTW!!!

User avatar
Dehato
Average Program
Posts: 58
Joined: Tue Jul 21, 2009 9:00 pm
Location: Im On Armabell making anotha map :D

Re: I made my map with Armabell. How do i fregging play it!!

Post by Dehato »

ugh idk how people always make maps its so fregging hard!!!! I dont understand none of this stuffs ehh ill try not to give up lol.
You know what could help me? A video haha :lol:
ImageImage
I dont like having a wall in my face
Grid Name: SayChez
TronLight Cycle FTW!!!

User avatar
ed
Match Winner
Posts: 613
Joined: Mon Feb 13, 2006 12:34 pm
Location: UK

Re: I made my map with Armabell. How do i fregging play it!!

Post by ed »

Already been linked to indirectly by sinewav, you really need to read through this page.
If it doesn't make sense read through it again till it does.
Most questions you will have are already answered there and on linked pages.

If you are having a problem with a specific part, ask again specific questions. You will be lucky to find someone to do all of the work for you.

And that ruby error you had on the maptools page was most likely because your map xml was badly formed - which you could fix when you understand that linked page in the wiki.

Map making can be a lot of fun, and it's really not that difficult once you understand the basics. Good Luck :)

User avatar
Dehato
Average Program
Posts: 58
Joined: Tue Jul 21, 2009 9:00 pm
Location: Im On Armabell making anotha map :D

Re: I made my map with Armabell. How do i fregging play it!!

Post by Dehato »

Once again i fail.. i donbt understand what are the field settings or the field layout. and am i supposed to type the codes of wall points zones etc. or does it do it by itself i dont remember using armabell and it showing coordinates or the degrees for that stuff..

Dehato fails again :pacman: :sdot: :sdot: :sdot: :ghost:
ImageImage
I dont like having a wall in my face
Grid Name: SayChez
TronLight Cycle FTW!!!

User avatar
ed
Match Winner
Posts: 613
Joined: Mon Feb 13, 2006 12:34 pm
Location: UK

Re: I made my map with Armabell. How do i fregging play it!!

Post by ed »

If you're familiar with Crazy Tronners Wild Fortress you can view all its maps here.
It will also show you the xml code that makes up each map. Study the xml and look at the coresponding map image. This will help you learn from CT's mistakes ;)

I would link you to the official resource repository which I think is http://beta.armagetronad.net but that appears to be down.

There is map transformer here which allows you to edit a map and preview an image of the resulting map on the fly. Very handy if building a map by hand.

User avatar
Dehato
Average Program
Posts: 58
Joined: Tue Jul 21, 2009 9:00 pm
Location: Im On Armabell making anotha map :D

Re: I made my map with Armabell. How do i fregging play it!!

Post by Dehato »

You sure u got the website right? cuz i clicked on "here" and a blank website showed up. Is that the map transformer? lol


:pacman: :bdot: :bdot: :ghost:
ImageImage
I dont like having a wall in my face
Grid Name: SayChez
TronLight Cycle FTW!!!

Post Reply