Odd server problems

Topics and posts about all other servers...
XD|VIPer
Average Program
Posts: 76
Joined: Thu Feb 09, 2012 12:53 am

Odd server problems

Post by XD|VIPer »

My home hosted server seems to have problems. It goes like this.
Yesterday my server started and was on the internet
Today my server started and it and noone found the server.

What am I doing wrong.
This is a piece of the settings I got from a basic cfg at http://lightron.no-ip.org/

Code: Select all

CONNECTION_FLOOD_SENSITIVITY -1 #default: 0.1
PING_FLOOD_GLOBAL -1 #default: 0.1
PING_FLOOD_TIME_10 0.01 #default: 1
PING_FLOOD_TIME_20 0.02 #default: 4
PING_FLOOD_TIME_50 0.05 #default: 20
PING_FLOOD_TIME_100 0.1 #default: 100
PING_CHARITY_MAX 200 #default: 500

GLOBAL_ID 1						#This allows you to login @forums !Needed for server operation!
TRUST_LAN 1						#Setting that allows LAN players !Needed for server operation!
TALK_TO_MASTER 1				#Shows the server on the Master List !Needed for server operation!
DEDICATED_IDLE 0.25				#Reboots server after 1.3hrs. !Do not touch; can hurt VPS!
MAX_IN_RATE 64					#Maximum network input rate
MAX_OUT_RATE 16					#Maximum network output rate
LAG_O_METER 0					#Turns off server-side lag_o_meter
MAX_CLIENTS_SAME_IP_SOFT 4		#Allows for up to 4 players from the same ip to connect, if there are 4 but MAX_CLIENTS are overflowing, it kicks them
ALLOW_ENEMIES_SAME_IP 1			#Allows for players of same IP to fight for points. Potential for players to cheat, but more likely, brothers playing with each other.
ALLOW_ENEMIES_SAME_CLIENT 1		#Same as above but for split screen.
IDLE_REMOVE_TIME 180			#Spectate people who are inactive for 180 seconds (3 mins)
IDLE_KICK_TIME 600				#Kick inactive people after 600 seconds to reduce lag (10 mins)
CONSOLE_DECORATE_IP 0			#Do not show ip's in all_console_logs as it causes a few issues with remote controls
Am I missing something?
Port forwarding should be enabled because I enabled it yesterday.
Edit: I'm using server_port 4535, because thats what I enabled in port forwarding.

__________
Edited.
11:35
03-25-13
Last edited by XD|VIPer on Wed Mar 27, 2013 5:57 pm, edited 1 time in total.

User avatar
kyle
Reverse Outside Corner Grinder
Posts: 1843
Joined: Thu Jun 08, 2006 3:33 pm
Location: Indiana, USA, Earth, Milky Way Galaxy, Universe, Multiverse
Contact:

Re: Odd server problem?

Post by kyle »

Do you have a router, do you have the port open, did your local IP change?
Image

XD|VIPer
Average Program
Posts: 76
Joined: Thu Feb 09, 2012 12:53 am

Re: Odd server problem?

Post by XD|VIPer »

I do have a router.
My 192 ip didn't change, however my other ip did change.
What do you mean by port open?

__________
Posted.
11:44 am
03-25-13

User avatar
kyle
Reverse Outside Corner Grinder
Posts: 1843
Joined: Thu Jun 08, 2006 3:33 pm
Location: Indiana, USA, Earth, Milky Way Galaxy, Universe, Multiverse
Contact:

Re: Odd server problem?

Post by kyle »

port fowarding http://wiki.armagetronad.org/index.php/ ... forwarding

EDIT: missed that part of your first post.

is your SERVER_IP set to the new IP address?
Image

XD|VIPer
Average Program
Posts: 76
Joined: Thu Feb 09, 2012 12:53 am

Re: Odd server problem?

Post by XD|VIPer »

kyle wrote: is your SERVER_IP set to the new IP address?
If its set to ANY, does that mean its automatic and I shouldn't have to reset it?
__________
Posted:
11:57 am
03-25-13

User avatar
Light
Reverse Outside Corner Grinder
Posts: 1657
Joined: Thu Oct 20, 2011 2:11 pm

Re: Odd server problem?

Post by Light »

What OS are you on? If you're on a Debian distro of Linux, I made a script that will set up servers for you.
http://wiki.armagetronad.org/index.php? ... e_Easy_Way

User avatar
Z-Man
God & Project Admin
Posts: 11256
Joined: Sun Jan 23, 2005 6:01 pm
Location: Cologne, Jabber: [email protected]
Contact:

Re: Odd server problem?

Post by Z-Man »

XD|VIPer wrote:
kyle wrote: is your SERVER_IP set to the new IP address?
If its set to ANY, does that mean its automatic and I shouldn't have to reset it?
Yes. SERVER_IP is only there for the case where your PC has multiple network interfaces and you want to let the server listen to only one.

This may be your problem, says the master:

Code: Select all

[2013/03/25 21:24:36] [1] Updated server: <your IP>:4535
[2013/03/25 21:25:57] [1] Received new server: <your IP>:4536
You have two servers running, both look healthy to the master server. But depending on your router (impossible to predict or influence) you may only see one of them or none.

Checking again, I can't custom connect to either server. If they were up around the time of this post, you should recheck your port forwarding.

XD|VIPer
Average Program
Posts: 76
Joined: Thu Feb 09, 2012 12:53 am

Re: Odd server problem?

Post by XD|VIPer »

The reason why I had 2 servers running is because I executed the server without a konsole and could not get them stopped so that I could run it in Konsole.

It wasn't up because I shut them down at the time, not seeing a use for them to be up when noone seems to find them on the master anyways nor does it have a "ping poll" like it did yesterday except when I went to the lan menu.
Last edited by XD|VIPer on Tue Mar 26, 2013 9:30 pm, edited 1 time in total.

User avatar
Z-Man
God & Project Admin
Posts: 11256
Joined: Sun Jan 23, 2005 6:01 pm
Location: Cologne, Jabber: [email protected]
Contact:

Re: Odd server problem?

Post by Z-Man »

XD|VIPer wrote:The reason why I had 2 servers running is because I executed the server without a konsole and could not get them stopped so that I could run it in a console.
Well, you should solve that. If two servers are running, one of them will not be able to use the port you forwarded and won't be reachable. How are you running the server?
XD|VIPer wrote:It wasn't up because I shut them down at the time, not seeing a use for them to be up when noone seems to find them on the master anyways nor does it have a "ping poll" like it did yesterday except when I went to the lan menu.
For some setups, this can be the normal state of affairs. The real test is whether other people can see and connect to your server.
XD|VIPer wrote:Posted.
6:04 pm
03-25-13
You can do what you want here, but the forum already tracks post and edit times just fine.

User avatar
delinquent
Match Winner
Posts: 660
Joined: Sat Jul 07, 2012 3:07 am

Re: Odd server problem?

Post by delinquent »

XD|VIPer wrote: my other ip did change.
Looks to me like you have a dynamic IP address as opposed to a static one. That 192 address is local only, meaning that it is only relevant if you are accessing the computer on the same network.

I have noticed that some servers only send their info to the master server once they have been custom connected to. Try this first.

Your external IP address should only change every couple of days or weeks. Every time it does, custom connect again and you should be fine.

User avatar
Light
Reverse Outside Corner Grinder
Posts: 1657
Joined: Thu Oct 20, 2011 2:11 pm

Re: Odd server problem?

Post by Light »

A better solution would be to set SERVER_DNS. Just go register a no-ip address or something, and point it there. Then you can keep that up-to-date, which you can use their software for, and just not have to worry about it.

XD|VIPer
Average Program
Posts: 76
Joined: Thu Feb 09, 2012 12:53 am

Re: Odd server problem?

Post by XD|VIPer »

I could have been wrong too, cause I noticed this:
PLAYER_ENTERED fluff [...] fluff
TEAM_CREATED fluff
TEAM_PLAYER_ADDED fluff fluff
NEW_ROUND 2013-03-26 02:16:14 UTC
PLAYER_ENTERED idp<_solutai [...] IDP< Solutai
TEAM_CREATED idp<_solutai
TEAM_PLAYER_ADDED idp<_solutai idp<_solutai
ROUND_COMMENCING 1 10
WAIT_FOR_EXTERNAL_SCRIPT
NEW_ROUND 2013-03-26 02:16:40 UTC
Well, looks like some people can see the server.

EDIT: Now i'm having problems myself. As soon as I type /players, I get this:
[1] Killing user 1, ping 0.235871, IP [my ip]:54259: An error occurred while processing messages from your client. This usually indicates a client or server bug.
Maybe its because of the extremely long login name in the custom language file?

EDIT2: It still does it now that I removed it, or it just doesn't do anything.

User avatar
Z-Man
God & Project Admin
Posts: 11256
Joined: Sun Jan 23, 2005 6:01 pm
Location: Cologne, Jabber: [email protected]
Contact:

Re: Odd server problem?

Post by Z-Man »

Probably a server bug. Which version are you using?

XD|VIPer
Average Program
Posts: 76
Joined: Thu Feb 09, 2012 12:53 am

Re: Odd server problem?

Post by XD|VIPer »

Game info:
Language: Custom
Map: Normal
Version: Armagetron 0.2.9 Sty+CT Dedicated Server
Serverside Scripts: None loaded by default, but I am trying to try one, whitch it keeps on killing the server, so I don't load it as default. (Its the script doing it, its not a very stable script. I'm not such a good php programmer, with me making millions of mistakes.)

BTW: Actually I noticed that its not letting me do anything but login and drive and lag! I don't even think I could login if it wasn't for the fact I had autologin.
Does anyone have any advice?

XD|VIPer
Average Program
Posts: 76
Joined: Thu Feb 09, 2012 12:53 am

Re: Odd server problem?

Post by XD|VIPer »

Aliright, I have a question about port forwarding.

Is my private IP I see on the my ip sites or the 192 ip? Neather seems to work. And Do I add a 02 to the end so it would look like "192.168.0.102 instead of 192.168.0.1" if it's the 192 ip I need to enter?

Post Reply