Can't get fortress zones to align to the proper team.

Designed a level that creates new, exciting, and challenging Armagetron game play? Or maybe just something funky. Put it right here.
OldMcdonald
On Lightcycle Grid
Posts: 11
Joined: Wed Jun 20, 2012 2:16 am

Can't get fortress zones to align to the proper team.

Post by OldMcdonald »

I've made this map to be used on my fort attack/defend training server for newer fort players, but after loads of jiggery pokery and whatnot, I can't seem to get my zones to align with the proper team.
Having never made a fort map before, I hadn't realised that fortress zones align themselves to whichever team happened to start in the closest proximity to it, so like I say, things never quite went as planned.
What I want is for all the zones in the map to be one teams only (the defenders), with the attackers starting from the central area, but the way it is now, most seem to turn to the attacker's colours except the one beside the defenders' spawn point.

I'm harping on a bit here, so is there anyway for me to do this, i.e different settings/spawn starts etc. ? My solutions all involve completely reshaping the whole map, or crazy ideas involving teleport zones, which I can't really be bothered, nor do I really want to do.

Any help would be appreciated.

P.S The map is in it's infancy, so there's probably other oversights i've made, but yeah, first things first.

http://www.crazy-tronners.com/maptools/ ... -0.0.4.png

User avatar
kyle
Reverse Outside Corner Grinder
Posts: 1867
Joined: Thu Jun 08, 2006 3:33 pm
Location: Indiana, USA, Earth, Milky Way Galaxy, Universe, Multiverse
Contact:

Re: Can't get fortress zones to align to the proper team.

Post by kyle »

here are some problems, that are able to be fixed.
first for spawn points, you will need to use subspawns, you have to use a special DTD for that.

Code: Select all

<Spawn y="-503.75" x="493.5" ydir="0.0" xdir="-1"><Spawn y="-504.25" x="480.0" ydir="0.0" xdir="1"/><Spawn y="-359.75" x="624.75" ydir="-1" xdir="0"/><Spawn y="-359.75" x="348.75" ydir="-1" xdir="0"/></Spawn>
for zones you can use DELAY_COMMAND if you know the team names, not the best way, but would work

Code: Select all

<Setting name="DELAY_COMMAND" value="-1 SPAWN_ZONE fortress <team name> 250 50 40 0 0 0 true"/>
you will have to rotate maps and rotate spawn points (as i assume you want to switch back and forth between teams, this is possible with a few of the newer sty+ct commands

That is a start at it anyway.
Image

OldMcdonald
On Lightcycle Grid
Posts: 11
Joined: Wed Jun 20, 2012 2:16 am

Re: Can't get fortress zones to align to the proper team.

Post by OldMcdonald »

Not made any maps in a while, so i'm kinda rusty.
The most I've ever did was play around with target commands to mess with zones, so I've not got any experience with subspawns and the like.
Also, when I try to add the delayed commands to my map file, I get a map load failure and it reverts to the default map.
Probably a glaring error on my part though, like I said, i'm helluva rusty.

User avatar
LOVER$BOY
Match Winner
Posts: 725
Joined: Thu Jan 24, 2008 12:46 pm
Contact:

Re: Can't get fortress zones to align to the proper team.

Post by LOVER$BOY »

OldMcdonald wrote:Not made any maps in a while, so i'm kinda rusty.
The most I've ever did was play around with target commands to mess with zones, so I've not got any experience with subspawns and the like.
Also, when I try to add the delayed commands to my map file, I get a map load failure and it reverts to the default map.
Probably a glaring error on my part though, like I said, i'm helluva rusty.
Maybe you didn't put in the setting things right. It looks like this:

Code: Select all

<Settings>
    <Setting name="COMMAND_NAME" value="COMMAND_VALUE" />
</Settings>
Replace the COMMAND_NAME with the name of the command and COMMAND_VALUE with the value corresponding to that setting.
Image

OldMcdonald
On Lightcycle Grid
Posts: 11
Joined: Wed Jun 20, 2012 2:16 am

Re: Can't get fortress zones to align to the proper team.

Post by OldMcdonald »

I'll attach a copy of the map if anyone wishes to have a look.
Just seems like what seemed a pretty simple idea, turned out to be more complex than I had anticipated, for me at least.

The map loads up now, but the intended fortress zones only show for a split second before disappearing.
Attachments
forty-0.0.7.aamap.xml
(2.2 KiB) Downloaded 118 times

User avatar
LOVER$BOY
Match Winner
Posts: 725
Joined: Thu Jan 24, 2008 12:46 pm
Contact:

Re: Can't get fortress zones to align to the proper team.

Post by LOVER$BOY »

Now that's very odd... Well I don't have the time to test it out but there's nothing wrong in your <Settings>....</Settings>
Image

User avatar
Light
Reverse Outside Corner Grinder
Posts: 1664
Joined: Thu Oct 20, 2011 2:11 pm

Re: Can't get fortress zones to align to the proper team.

Post by Light »

Try removing line 28, which may be causing a parsing error.

User avatar
LOVER$BOY
Match Winner
Posts: 725
Joined: Thu Jan 24, 2008 12:46 pm
Contact:

Re: Can't get fortress zones to align to the proper team.

Post by LOVER$BOY »

Light wrote:Try removing line 28, which may be causing a parsing error.
Oh ya, totally didn't notice that line :P
Image

OldMcdonald
On Lightcycle Grid
Posts: 11
Joined: Wed Jun 20, 2012 2:16 am

Re: Can't get fortress zones to align to the proper team.

Post by OldMcdonald »

I removed line 28, but the zones still disappear after a few seconds.

Not sure if this will help, but this is what they look like before they disappear.
Attachments
screenshot_8.png

User avatar
LOVER$BOY
Match Winner
Posts: 725
Joined: Thu Jan 24, 2008 12:46 pm
Contact:

Re: Can't get fortress zones to align to the proper team.

Post by LOVER$BOY »

OldMcdonald wrote:I removed line 28, but the zones still disappear after a few seconds.

Not sure if this will help, but this is what they look like before they disappear.
mmm... that's interesting...

Well that's probably because the "blue" team doesn't exist? I notice in the game code that the fortress/team zones vanishes or don't get spawned if the corresponding team doesn't exist.
Image

OldMcdonald
On Lightcycle Grid
Posts: 11
Joined: Wed Jun 20, 2012 2:16 am

Re: Can't get fortress zones to align to the proper team.

Post by OldMcdonald »

Team_name_1 is blue
Team_name_2 is gold.
So not sure if that could be the problem, running out of ideas now.

OldMcdonald
On Lightcycle Grid
Posts: 11
Joined: Wed Jun 20, 2012 2:16 am

Re: Can't get fortress zones to align to the proper team.

Post by OldMcdonald »

Changed Team 1's name to Defence and named the zones after them, and it finally worked, so I totally messed up somewhere obv.
Only thing now is the spawn points aren't right, as both teams only appear at a single spawn, instead of being laid out the way I had hoped.

User avatar
LOVER$BOY
Match Winner
Posts: 725
Joined: Thu Jan 24, 2008 12:46 pm
Contact:

Re: Can't get fortress zones to align to the proper team.

Post by LOVER$BOY »

OldMcdonald wrote:Only thing now is the spawn points aren't right, as both teams only appear at a single spawn, instead of being laid out the way I had hoped.
Elaborate please...
Image

OldMcdonald
On Lightcycle Grid
Posts: 11
Joined: Wed Jun 20, 2012 2:16 am

Re: Can't get fortress zones to align to the proper team.

Post by OldMcdonald »

SP_TEAMS_MAX 16
SP_TEAMS_MIN 1
TEAMS_MAX 2
TEAMS_MIN 2

User avatar
LOVER$BOY
Match Winner
Posts: 725
Joined: Thu Jan 24, 2008 12:46 pm
Contact:

Re: Can't get fortress zones to align to the proper team.

Post by LOVER$BOY »

OldMcdonald wrote:SP_TEAMS_MAX 16
SP_TEAMS_MIN 1
TEAMS_MAX 2
TEAMS_MIN 2
Don't you want four teams? Also put

Code: Select all

SP_TEAMS_MAX 2
SP_TEAMS_MIN 2
because there's some weird problem within the settings which I'm not sure of.

Ah ya I forgot to tell. When your playing without teams, you spawn at any spawn location. That is not the same though in team games. You appear alongside your team for the spawn.
Image

Post Reply