0.2.8_alpha20110805

Help test release candidates for the next release
Post Reply
User avatar
Jip
Round Winner
Posts: 397
Joined: Sat Sep 26, 2009 5:32 pm

0.2.8_alpha20110805

Post by Jip »

I defined the only key "c" to switch camera. In this version it also switches camera when i press the volume down key on my laptop (Fn + F6). Didnt have the problem with the previous build.
I post here because I dont know how much you read bug reports on launchpad :P

Btw, I like the "darken box" behind chat text etc. It makes it more readable.
Last edited by Z-Man on Mon Aug 08, 2011 11:28 am, edited 1 time in total.
Reason: Corrected the version :)

User avatar
Z-Man
God & Project Admin
Posts: 11426
Joined: Sun Jan 23, 2005 6:01 pm
Location: Cologne
Contact:

Re: 0.2.8.3-alpha20110722

Post by Z-Man »

We may misinterpret the keyboard event there. Can you make a quick debug recording, just a local game (with no bots, if possible) where you only press the FN-F6 combination so we see how the keypress arrives in the game?

User avatar
Jip
Round Winner
Posts: 397
Joined: Sat Sep 26, 2009 5:32 pm

Re: 0.2.8.3-alpha20110722

Post by Jip »

Here is the recording.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
Z-Man
God & Project Admin
Posts: 11426
Joined: Sun Jan 23, 2005 6:01 pm
Location: Cologne
Contact:

Re: 0.2.8.3-alpha20110722

Post by Z-Man »

Thanks. The bit of the event coming in we read is indeed saying 'c', but it's not indistinguishable. Must be a quirk in the updated SDL we use for those builds and should be easy to work around, at least for the letter and number keys.

User avatar
Jip
Round Winner
Posts: 397
Joined: Sat Sep 26, 2009 5:32 pm

Re: 0.2.8.3-alpha20110722

Post by Jip »

Thx for looking into it. Its nothing to worry about too much. Just need to turn the sound down until I am back on right camera and turn sound back on.
Another small thing I noticed: when I press "tab" for score table and then "esc" in earlier builds the score table disappeared but on this build it shows until I press tab again. Is this wanted? (I liked it better before)

User avatar
Z-Man
God & Project Admin
Posts: 11426
Joined: Sun Jan 23, 2005 6:01 pm
Location: Cologne
Contact:

Re: 0.2.8_alpha20110805

Post by Z-Man »

Yeah, that's wanted. The reason the score table disappeared before was that it would render the menu on top unreadable, and now that's no longer the case. I mostly was disturbed myself by other automatic disappearances of the score table, such as between rounds or when you were chatting, so I got rid of them all. I may reintroduce some of them again, at least during fullscreen messages, it does get in the way a lot.

User avatar
Z-Man
God & Project Admin
Posts: 11426
Joined: Sun Jan 23, 2005 6:01 pm
Location: Cologne
Contact:

Re: 0.2.8_alpha20110805

Post by Z-Man »

All done for _alpha20110809. Please test.

User avatar
Jip
Round Winner
Posts: 397
Joined: Sat Sep 26, 2009 5:32 pm

Re: 0.2.8_alpha20110805

Post by Jip »

Z-Man wrote:All done for _alpha20110809. Please test.
Is this already build? Cannot find it on launchpad.

User avatar
Z-Man
God & Project Admin
Posts: 11426
Joined: Sun Jan 23, 2005 6:01 pm
Location: Cologne
Contact:

Re: 0.2.8_alpha20110805

Post by Z-Man »

yeah, remember snapshots are not on the main series so they're not on the frontpage:
https://launchpad.net/armagetronad/0.2.8-snapshots

User avatar
Jip
Round Winner
Posts: 397
Joined: Sat Sep 26, 2009 5:32 pm

Re: 0.2.8_alpha20110805

Post by Jip »

Oh, didnt see that.
It is fixed now - thanks!

Post Reply