Fullscreen help

For all the help you need with Armagetron!
Post Reply
Witty
Posts: 3
Joined: Mon Aug 25, 2014 3:23 am

Fullscreen help

Post by Witty »

can't get fullscreen on, keeps going into a black screen

User avatar
aP|Nelg
Match Winner
Posts: 593
Joined: Wed Oct 22, 2014 10:22 pm
Contact:

Re: Fullscreen help

Post by aP|Nelg »

Graphics card? OS?

Witty
Posts: 3
Joined: Mon Aug 25, 2014 3:23 am

Re: Fullscreen help

Post by Witty »

windows 7 dont know the other thing

Witty
Posts: 3
Joined: Mon Aug 25, 2014 3:23 am

Re: Fullscreen help

Post by Witty »

great help guys, way to keep the game alive, never playing again

User avatar
Z-Man
God & Project Admin
Posts: 11427
Joined: Sun Jan 23, 2005 6:01 pm
Location: Cologne
Contact:

Re: Fullscreen help

Post by Z-Man »

Gee, not like you gave us a wealth of information to work with...

My best guess is that somehow, despite about two decades of standards that should prevent it, the video mode Arma choses is incompatible with your monitor. Your OS and video driver should have talked to the monitor to prevent that, but it can still happen. An additional symptom of that would be if the screen is actually black and maybe some light is blinking, instead of the screen just being blank (with backlight on, just not showing content).
Anyway, if that's the issue, the only thing you can do is check different video modes. Before you go to fullscreen, load the defaults again ("System Settings"/"Display Settings"/"Load Defaults"), then make sure the screen resolution (in "System Settings"/"Display Settings"/"Screen Mode") is on "Desktop", that should pick the same video mode you already have and be the least problematic. If that does not work, try different color depths. If that does not work, lower the resolution.

Monkey
Match Winner
Posts: 744
Joined: Thu May 22, 2008 12:36 am
Location: England, UK

Re: Fullscreen help

Post by Monkey »

witty wrote:never playing again
Bye :roll:
Playing since December 2006

Post Reply