Confused with Hosting Armagetron Server on Mac.

Post here if you need help setting up your server, etc.
User avatar
kyle
Reverse Outside Corner Grinder
Posts: 1843
Joined: Thu Jun 08, 2006 3:33 pm
Location: Indiana, USA, Earth, Milky Way Galaxy, Universe, Multiverse
Contact:

Re: Confused with Hosting Armagetron Server on Mac.

Post by kyle »

That looks like to me that you still have a server running on 4534, and one on 4535 that did not get killed, you may need to
killall armagetronad-dedicated
Image

User avatar
LittleSteps
Core Dumper
Posts: 157
Joined: Thu Apr 12, 2012 2:30 am

Re: Confused with Hosting Armagetron Server on Mac.

Post by LittleSteps »

kyle wrote:That looks like to me that you still have a server running on 4534, and one on 4535 that did not get killed, you may need to
killall armagetronad-dedicated
Ok I did that and now i got

Code: Select all

Last login: Tue Apr  9 12:35:26 on ttys002
sserver:~ LittleSteps$ /Users/LittleSteps/Desktop/Armagetron\ Advanced\ Dedicated/bin/armagetronad-dedicated ; exit;
[0] Command HISTORY_SIZE_CONSOLE unknown.
[0] 
[0] Command MOTION_BLUR_TIME unknown.
[0] 
[0] Bound socket to *.*.*.*:62898.
[0] Bound socket to *.*.*.*:4534.
[0] Setting CYCLE_BRAKE_REFILL (Group: Annoying) deviates from its default value; clients older than 0.2.5.0 may experience problems.
[0] Setting VERIFY_COLOR_STRICT (Group: Visual) deviates from its default value; it will revert to it when clients older than 0.3.1_pb connect.
[0] Ping charity changed from 0 to 500.
[0] Nobody there. Taking a nap...
[0] Timestamp: 2013/04/09 12:37:50
[0] Closing socket bound to *.*.*.*:4534
[0] Bound socket to *.*.*.*:4534.
When I restarted the server.

When I port forwarded. I Port-forward with my internal IP because it wouldn't let me port forward my external. I'm not sure if that was the right thing to do. I just put this here so others can see.

User avatar
kyle
Reverse Outside Corner Grinder
Posts: 1843
Joined: Thu Jun 08, 2006 3:33 pm
Location: Indiana, USA, Earth, Milky Way Galaxy, Universe, Multiverse
Contact:

Re: Confused with Hosting Armagetron Server on Mac.

Post by kyle »

LittleSteps wrote:When I port forwarded. I Port-forward with my internal IP because it wouldn't let me port forward my external. I'm not sure if that was the right thing to do. I just put this here so others can see.
ya, that is the way you do it, you let your router know which internal ip to allow that port.

If you tell us your external IP we can try, else only moderators can see what your IP is. You can also look at a serverbrowser. If it shows up on there there is a good chance it will work for others.

EDIT: based on that log it does not say connecting to master ...., so TALK_TO_MASTER still must not be set.
Last edited by kyle on Tue Apr 09, 2013 5:51 pm, edited 1 time in total.
Image

User avatar
LittleSteps
Core Dumper
Posts: 157
Joined: Thu Apr 12, 2012 2:30 am

Re: Confused with Hosting Armagetron Server on Mac.

Post by LittleSteps »

I changed talk_to_master 1 here:
Is this the right place?

Image


When I did this and Re-Launched the server it did this:

Sorry A bit longer than the others.

Code: Select all

Last login: Tue Apr  9 12:47:59 on ttys000
sserver:~ LittleSteps$ /Users/LittleSteps/Desktop/Armagetron\ Advanced\ Dedicated/bin/armagetronad-dedicated ; exit;
[0] Command HISTORY_SIZE_CONSOLE unknown.
[0] 
[0] Command MOTION_BLUR_TIME unknown.
[0] 
[0] Bound socket to *.*.*.*:62006.
[0] Bound socket to *.*.*.*:4534.
[0] Setting CYCLE_BRAKE_REFILL (Group: Annoying) deviates from its default value; clients older than 0.2.5.0 may experience problems.
[0] Setting VERIFY_COLOR_STRICT (Group: Visual) deviates from its default value; it will revert to it when clients older than 0.3.1_pb connect.
[0] Connecting to Master Server 1...
[0] Logging out...
[0] Closing socket bound to *.*.*.*:62006
[0] Bound socket to *.*.*.*:62006.
[0] Closing socket bound to *.*.*.*:62006
[0] Bound socket to *.*.*.*:62006.
[0] Closing socket bound to *.*.*.*:62006
[0] Bound socket to *.*.*.*:62006.
[0] Closing socket bound to *.*.*.*:62006
[0] Bound socket to *.*.*.*:62006.
[0] Done!
[0] Login information sent. Waiting for reply...
[0] Got address 98.208.210.74:4534.
[0] Login Succeeded. User Nr. 1 
[0] Syncing with server...
[0] Relabeling NetObjects...
[0] Syncing again...
[0] Done!
[0] Sending my server info...
[0] Logging out...
[0] Done!
[0] Closing socket bound to *.*.*.*:4534
[0] Bound socket to *.*.*.*:4534.
[0] Connecting to Master Server 2...
[0] Logging out...
[0] Closing socket bound to *.*.*.*:62006
[0] Bound socket to *.*.*.*:62006.
[0] Closing socket bound to *.*.*.*:62006
[0] Bound socket to *.*.*.*:62006.
[0] Closing socket bound to *.*.*.*:62006
[0] Bound socket to *.*.*.*:62006.
[0] Closing socket bound to *.*.*.*:62006
[0] Bound socket to *.*.*.*:62006.
[0] Done!
[0] Login information sent. Waiting for reply...
[0] Login Succeeded. User Nr. 2 
[0] Syncing with server...
[0] Relabeling NetObjects...
[0] Syncing again...
[0] Done!
[0] Sending my server info...
[0] Logging out...
[0] Done!
[0] Closing socket bound to *.*.*.*:4534
[0] Bound socket to *.*.*.*:4534.
[0] Connecting to Master Server 3...
[0] Logging out...
[0] Closing socket bound to *.*.*.*:62006
[0] Bound socket to *.*.*.*:62006.
[0] Closing socket bound to *.*.*.*:62006
[0] Bound socket to *.*.*.*:62006.
[0] Closing socket bound to *.*.*.*:62006
[0] Bound socket to *.*.*.*:62006.
[0] Closing socket bound to *.*.*.*:62006
[0] Bound socket to *.*.*.*:62006.
[0] Done!
[0] Login information sent. Waiting for reply...
[0] Login Succeeded. User Nr. 1 
[0] Syncing with server...
[0] Answering ping poll from 93.215.68.169:3628.
[0] Relabeling NetObjects...
[0] Syncing again...
[0] Done!
[0] Sending my server info...
[0] Logging out...
[0] Done!
[0] Closing socket bound to *.*.*.*:4534
[0] Bound socket to *.*.*.*:4534.
[0] Connecting to Master Server 4...
[0] Logging out...
[0] Closing socket bound to *.*.*.*:62006
[0] Bound socket to *.*.*.*:62006.
[0] Closing socket bound to *.*.*.*:62006
[0] Bound socket to *.*.*.*:62006.
[0] Closing socket bound to *.*.*.*:62006
[0] Bound socket to *.*.*.*:62006.
[0] Closing socket bound to *.*.*.*:62006
[0] Bound socket to *.*.*.*:62006.
[0] Done!
[0] Login information sent. Waiting for reply...
[0] Login Succeeded. User Nr. 2 
[0] Syncing with server...
[0] Answering ping poll from 62.75.187.11:58589.
[0] Relabeling NetObjects...
[0] Syncing again...
[0] Done!
[0] Sending my server info...
[0] Logging out...
[0] Done!
[0] Closing socket bound to *.*.*.*:4534
[0] Bound socket to *.*.*.*:4534.
[0] Ping charity changed from 0 to 500.
[0] Nobody there. Taking a nap...
[0] Timestamp: 2013/04/09 12:52:07
[0] Closing socket bound to *.*.*.*:4534
[0] Bound socket to *.*.*.*:4534.
[0] Answering ping poll from 90.224.111.173:35293.
[0] Answering ping poll from 93.215.68.169:3628.
[0] Answering ping poll from 62.75.187.11:58589.
[0] Answering ping poll from 93.215.68.169:3628.
[0] Answering ping poll from 62.75.187.11:58589.
[0] Answering ping poll from 74.242.212.103:52870.
But my server is only showing in LAN.
Last edited by LittleSteps on Tue Apr 09, 2013 5:56 pm, edited 1 time in total.

User avatar
kyle
Reverse Outside Corner Grinder
Posts: 1843
Joined: Thu Jun 08, 2006 3:33 pm
Location: Indiana, USA, Earth, Milky Way Galaxy, Universe, Multiverse
Contact:

Re: Confused with Hosting Armagetron Server on Mac.

Post by kyle »

that does will work, but when you update the server it will get erased. it is not a good habit to modify existing files.
Image

User avatar
LittleSteps
Core Dumper
Posts: 157
Joined: Thu Apr 12, 2012 2:30 am

Re: Confused with Hosting Armagetron Server on Mac.

Post by LittleSteps »

kyle wrote:that does will work, but when you update the server it will get erased. it is not a good habit to modify existing files.

Ah. But my server still doesn't show anywhere but the LAN server list? What other way is there that is not modifying the existing files. This has probably been told to me all ready though :lol:

User avatar
kyle
Reverse Outside Corner Grinder
Posts: 1843
Joined: Thu Jun 08, 2006 3:33 pm
Location: Indiana, USA, Earth, Milky Way Galaxy, Universe, Multiverse
Contact:

Re: Confused with Hosting Armagetron Server on Mac.

Post by kyle »

LittleSteps wrote:
kyle wrote:Ah. But my server still doesn't show anywhere but the LAN server list? What other way is there that is not modifying the existing files. This has probably been told to me all ready though :lol:
Since it is on your internal network is shows up on your LAN list, But it is on the online list for me, as i could connect and destroy the bots.

Create a new file named settings_custom.cfg in that same location and put stuff in it.
Image

User avatar
LittleSteps
Core Dumper
Posts: 157
Joined: Thu Apr 12, 2012 2:30 am

Re: Confused with Hosting Armagetron Server on Mac.

Post by LittleSteps »

Wait?? Someone joined my server? Haha! It's up! It's on http://armagetronad.org/servers.php

Code: Select all

[1] Received login from 149.164.223.45:54461 via socket *.*.*.*:4534, network version: 0.4_auto_team (ID: 22).
[1] New user: 1
[0] ct¤kyle entered the game.
[0] Time:     261.149 seconds
Sent:     29389 bytes in 218 packets (112.537 bytes/s)
Received: 8910 bytes in 145 packets (34.1185 bytes/s)
[0] Timestamp: 2013/04/09 12:56:14
[0] Creating grid...
[0] Ping charity changed from 500 to 458.
[0] LaTeX entered the game.
[0] Gcc entered the game.
[0] Gdb entered the game.
[0] LaTeX renamed its team to Team blue.
[0] done!
Is it stable and every thing :) ?
Last edited by LittleSteps on Tue Apr 09, 2013 6:06 pm, edited 1 time in total.

User avatar
kyle
Reverse Outside Corner Grinder
Posts: 1843
Joined: Thu Jun 08, 2006 3:33 pm
Location: Indiana, USA, Earth, Milky Way Galaxy, Universe, Multiverse
Contact:

Re: Confused with Hosting Armagetron Server on Mac.

Post by kyle »

read the post above yours.
Image

User avatar
LittleSteps
Core Dumper
Posts: 157
Joined: Thu Apr 12, 2012 2:30 am

Re: Confused with Hosting Armagetron Server on Mac.

Post by LittleSteps »

kyle wrote:read the post above yours.


Thank's a lot guy's!
I've noticed I cannot login to any type of login guide or forums on my server? How would I make it so people can login.
Thank you so much for your help btw! Also everyone else.

=


User avatar
LittleSteps
Core Dumper
Posts: 157
Joined: Thu Apr 12, 2012 2:30 am

Re: Confused with Hosting Armagetron Server on Mac.

Post by LittleSteps »

Light wrote:Set GLOBAL_ID to 1 and TRUST_LAN to 1.

Thank's!

Hey Light! I like all your server's and you have ton's of nice sets and everything! Do you think sometime you could come on to my server and kind of help me tweak the sets like the dz and what not ha-ha. Hope that is not too much to ask! I know you all are busy :)

User avatar
dlh
Formerly That OS X Guy
Posts: 2035
Joined: Fri Jan 02, 2004 12:05 am
Contact:

Re: Confused with Hosting Armagetron Server on Mac.

Post by dlh »

Z-Man wrote:[…] Unfortunately, I don't yet where that new shiny mac build (thanks, dlh!) can take its config from, so.... dlh! Help!
The user data directory is the same as it was with older dedicated mac builds, ~/Library/Application Support/Armagetron Advanced Dedicated.

So, ~/Library/Application Support/Armagetron Advanced Dedicated/config (you will need to create the config directory).
kyle wrote:you could run armagetron with the option --configdir /path/to/your/config_folder […]
That will change the game-provided configdir—it would be better to use --userconfigdir.

User avatar
LittleSteps
Core Dumper
Posts: 157
Joined: Thu Apr 12, 2012 2:30 am

Re: Confused with Hosting Armagetron Server on Mac.

Post by LittleSteps »

Hey! Thank's for all your help guys.

I wanted to ask if there was any kind of downloading page for any kind of server scripts? :wink:

User avatar
Light
Reverse Outside Corner Grinder
Posts: 1659
Joined: Thu Oct 20, 2011 2:11 pm

Re: Confused with Hosting Armagetron Server on Mac.

Post by Light »

LittleSteps wrote:Hey! Thank's for all your help guys.

I wanted to ask if there was any kind of downloading page for any kind of server scripts? :wink:
Maybe you can say what you want, and it will magically appear. :P Idk if I will, but I may if I have free time? And it would be helpful if you provided your settings along with script description.

Up to you. Just thought I'd offer.

Post Reply