resource.armagetronad.net is down

General Stuff about Armagetron, That doesn't belong anywhere else...
User avatar
dukevin
Round Winner
Posts: 219
Joined: Mon Aug 30, 2010 8:25 am
Location: Southern California
Contact:

resource.armagetronad.net is down

Post by dukevin »

The default square map located at: http://resource.armagetronad.net/resour ... .aamap.xml
has been offline for about a week. Some of the servers aren't booting because of it. Any word when it might be up again?
Image


User avatar
dukevin
Round Winner
Posts: 219
Joined: Mon Aug 30, 2010 8:25 am
Location: Southern California
Contact:

Re: resource.armagetronad.net is down

Post by dukevin »

Another side effect is that we cannot change maps if we don't have the corresponding cfg in our resource.
The server crashes when switching maps.

Code: Select all

[0] Resource rxfreaks/paintball/classic-1.cfg not found in cache. Downloading it, please be patient...
[0] Downloading http://rxtron.com/aa/resource/rxfreaks/paintball/classic-1.cfg .
..
[0] ERROR: Return value 404 : File not found.
[0] Downloading http://resource.armagetronad.net/resource/rxfreaks/paintball/classic-1.cfg ...
error : Operation in progress
error : Operation in progress
[0] ERROR: Impossible to reach host of URI http://resource.armagetronad.net/resource/rxfreaks/shoot/paintball-10.cfg. This may be caused by a DNS resolving issue, please report to http://forums.armagetronad.net/ if this happens with the main resource repository(http://resource.armagetronad.net/resource/).
Then the server crashes.

A workaround is to make empty cfgs for every map you plan on rotating but can there be a setting to turn off cfg loading for maps, even if the resource does come back online?
Image

User avatar
Light
Reverse Outside Corner Grinder
Posts: 1659
Joined: Thu Oct 20, 2011 2:11 pm

Re: resource.armagetronad.net is down

Post by Light »

dukevin wrote:A workaround is to make empty cfgs for every map you plan on rotating but can there be a setting to turn off cfg loading for maps, even if the resource does come back online?
You could use the .htaccess file to return empty files rather than a 404. It works, but it has a shitty side effect. If you really do upload that file, you're going to have people who already have it cached as an empty file and they won't download the new one. Well, in this case the server caches it, but same issue. Manually delete them if that time comes.

User avatar
vov
Match Winner
Posts: 561
Joined: Thu Feb 17, 2011 8:40 pm

Re: resource.armagetronad.net is down

Post by vov »

Bump, this is important!

All the official resource repository (resource.armagetronad.net) mirrors/hosts seems to be down.
(Luke-jr's: can't reach server; wrtlprnft's and Z-man's: 404 "The requested URL /resource/ was not found on this server". Those are the mirrors I found)
Can someone fix it/theirs/anything? Or provide all the files of the official repo to be rehosted somewhere? (at ct's, light's, or trontimes' repos for example)

In the meantime I have attached a current v0.4's resource/included (supplied maps) folder, and the resource/automatic (downloaded maps) folder I've saved up over the years, in case someone needs it to host or join a server. It's not a full copy of the repository since I've not played in every server on every map ever, though it should be enough for many cases.
CT's repository seems to be a nearly complete copy already (probably an old copy plus whatever they came up with), so RESOURCE_REPOSITORY_SERVER http://crazy-tronners.com/resource/ and/or RESOURCE_REPOSITORY_CLIENT http://crazy-tronners.com/resource/ might do it on many occasions on old stuff. (not with the paintball example above though :().
Attachments
automatic.zip
(960.33 KiB) Downloaded 42 times
included.zip
(78.34 KiB) Downloaded 43 times

User avatar
dukevin
Round Winner
Posts: 219
Joined: Mon Aug 30, 2010 8:25 am
Location: Southern California
Contact:

Re: resource.armagetronad.net is down

Post by dukevin »

I uploaded your automatic and included to http://rxtron.com/aa/resource
Image

User avatar
Light
Reverse Outside Corner Grinder
Posts: 1659
Joined: Thu Oct 20, 2011 2:11 pm

Re: resource.armagetronad.net is down

Post by Light »

I semi have a solution. I had a resource that pulled from other resources on my server, well it's still there but wasn't really used. An example .. one I know is on CT's.

http://lightron.org/resources/?item=Dra ... .aamap.xml

But, now my internet is too slow to poll from all them resources at the same time. Sad day for me. I mean, it works .. but it takes too long. On faster network, it's quick as it gets them all at the same time rather than waiting for one after the other.

Duke, maybe you'd like to host it?

User avatar
Light
Reverse Outside Corner Grinder
Posts: 1659
Joined: Thu Oct 20, 2011 2:11 pm

Re: resource.armagetronad.net is down

Post by Light »

// This post is useless now. The main resource of mine pull from others if it don't have them.
// http://lightron.org/resource/
Last edited by Light on Sat Nov 15, 2014 12:31 am, edited 1 time in total.

Luke-Jr
Dr Z Level
Posts: 2246
Joined: Sun Mar 20, 2005 4:03 pm
Location: IM: [email protected]

Re: resource.armagetronad.net is down

Post by Luke-Jr »

Can't say I'm surprised, the main resource repo was apparently on Lightfoot, which I recently shutdown due to customers' non-payment.

I've uploaded the final state from my backup to http://luke.dashjr.org/tmp/code/aaresou ... 141106.txz

dlh knows how to reach me if any of the old scripts/etc are needed.

User avatar
Light
Reverse Outside Corner Grinder
Posts: 1659
Joined: Thu Oct 20, 2011 2:11 pm

Re: resource.armagetronad.net is down

Post by Light »

Luke-Jr wrote:Can't say I'm surprised, the main resource repo was apparently on Lightfoot, which I recently shutdown due to customers' non-payment.

I've uploaded the final state from my backup to http://luke.dashjr.org/tmp/code/aaresou ... 141106.txz

dlh knows how to reach me if any of the old scripts/etc are needed.
Thanks. I've added them all to my resource.
http://lightron.org/resource/

User avatar
aP|Nelg
Match Winner
Posts: 563
Joined: Wed Oct 22, 2014 10:22 pm
Contact:

Re: resource.armagetronad.net is down

Post by aP|Nelg »

//ignore this post

User avatar
dukevin
Round Winner
Posts: 219
Joined: Mon Aug 30, 2010 8:25 am
Location: Southern California
Contact:

Re: resource.armagetronad.net is down

Post by dukevin »

resource.armagetronad.net still being down and lightron's mirror being temporarily down, I'm also hosting a mirror at http://rxtron.com/aa/resource/ But this is still a major problem as new servers cannot download the default square map without owners knowing how to find a mirror and add it to their cfgs.
I'd also like to offer that resource.armagetronad.net be hosted on my VPS, which is always online and hasn't had any down time in years. If I ever become unreachable, Light has shell access so he would be able to maintain it, but I don't think this will be a problem. Server specs are 512MB XEN virtualization 2 vCPU 500GB disk which is enough to handle load. Anyone with access to the domain can get in touch with me.
Image

User avatar
Ratchet
Match Winner
Posts: 780
Joined: Sat Mar 15, 2008 5:55 am
Contact:

Re: resource.armagetronad.net is down

Post by Ratchet »

dukevin, it seems as though maybe you have a partial copy of the resource? I know I have a folder on the arma resource and it's not presently included in your resource browser. Maybe an incomplete copy of some sort
Image
"Dream as if you'll live forever,
Live as if you'll die today." -James Dean

User avatar
dukevin
Round Winner
Posts: 219
Joined: Mon Aug 30, 2010 8:25 am
Location: Southern California
Contact:

Re: resource.armagetronad.net is down

Post by dukevin »

Ratchet wrote:dukevin, it seems as though maybe you have a partial copy of the resource? I know I have a folder on the arma resource and it's not presently included in your resource browser. Maybe an incomplete copy of some sort
I uploaded what vov posted, I'll upload Luke's backup soon. In the future, if I am able to host the official repository, I'll let anyone upload maps using their @forums login.
Image

User avatar
Jip
Round Winner
Posts: 397
Joined: Sat Sep 26, 2009 5:32 pm

Re: resource.armagetronad.net is down

Post by Jip »

Who is the owner of armagetronad.net?
Wouldn't it make sence to point resource.armagetronad.net to one of the new repos?

Post Reply